Framtiden på gott och ont

Eftersom Jag sitter här mitt i natten och är ledig imorgon tänkte jag att jag kunde filosofera lite över framtiden.

Jag har kommit på att det är skönt att bo själv och ha sina egna rutiner. Det märkte jag när jag bodde här hemma själv en helg. Därför ser jag faktiskt fram emot att flytta hemifrån (inget ont om mamma och pappa)
Jag vill bo själv för att jag vill kunna styra mitt eget liv utan att vara beroende av andra. Äta när jag vill, låta när jag vill, sova när jag vill. nästan i alla fall. sen har vi ju de delar osm kallas skola och jobb. Men det tar vi senare, nu tillbaks till boende.
Självklart finns det ju nackdelar med att bo själv också. T ex kan du ju inte bara komma hem sätta dig vid datorn och vänta på att någon ska ropa att maten är klar. Du måste också själv se till att det finns mat.
Dessutom ska huset/lägenheten städas och masor med saker ska man tänka på. Lite mindre kul kanske, men om man ser det osm en utmaning att bo själv tror ajg man kan göra det kul även med dessa uppgifter.
När jag bor själv har jag då inte tänkt ha ett stort hus, jag vill bo litet. i en etta med allt ihoptyckt i ett litet rum. Underbart.
Någon gång i mitt liv vill jag bo i studentkorridor också. Det skulle vara en upplevelse för mig, bo själv men ändå ha folk omkring sig. Det är ungefär så det skulle kännas tror jag.
Men nn stor villa för mig själv vill jag inte ha. det kommer senare i livet.

För att kunna köpa mat tll sin egen lägenhet behöver man ju få in pengar.
Alltså behöver man jobb.
Jag tänker bli fotograf när jag blir stor. Jag skulle aldrig klara ett kontorsjobb. Det är inte det liv jag vill leva. Jag vill bli fotograf och åka ut i världen och fota, eller i alla fall i Sverige. jag ska bli pressfotograf på en tidning.
Detta jobb är då drömmen som jag strävar mot, men innan ja gkomemr dit är det mycket möjligt att jag komemr få ta småjobb. Vilket jag inte har något emot eftersom jag är tävlingsmännisa och ser utmaningen i att klara mig själv. Leva mitt liv, så tror ajg att man kan ha kul när man extrajobbar  o kämpar för pengarna också, bara man har ett mål man strävar mot.

eftersom jag vill bo i en korridor också måste jag ju plugga, men det tänker jag inte låsa upp mig till. Lyckas jag med min fotografdröm redan efter gymnasiet tänker jag inte plugga vidare, då skiter sig korridoridén men en etta kan jag fortfarande ha.

Det är alltså hur jag vill ha min framtid när jag lämnar det trygga hemmet, Jag vill klara mig på egen hand helt enkelt. Kämpa själv för att nå mina mål.
Längre in i framtiden än sådär tänker jag inte rota nu. Familjedelen tar vi en annan dag.

det var allt för i natt
//Elajas

En kram kan göra mycket.

Jag lovade att skriva om det mysigaste som finns. Det är där kramen komemr in.

En kram betyder så mycket, Det kan muntera upp någon som är nere, trösta den som är ledsen, göra den glade ännu gladare. En kram kan nog göra allt, och den passar vilket humör den kramade än är på.

En kram kan säga mer än tusen ord. Ibland om man är riktigt bra vänner som bråkat är kramen oftast lösningen på problemet. Det brukar alltid vara en kram som för ihop folk igen. En kram förlåter.

Vadf räknas då til len kram?
Inte är det att man står en halvmeter ifrån varann och nuddar varandra med handen, (tro mig, jag har varit med om såna kramar). en kram bygger på närhet, att man trycker sig mot varandra, håller om varandra.
Vad är det då som gör en kram så pseciell? Det ve tjag faktiskt inte, kanske är det bara för at tde tär den symbol det är, eller så är det för att man känner att man har någon nära, Man har någon att lita på.

Vissa killar anser att kramas är gay, men de är bara töntiga. Klart att killar ska krama varandra. Det är precis lika mysigt om killar känner sig bekväma i att krama varadnra. det har absolut ingenting med sexualitet att göra. (tror Adde håller med mig om detta ;))

Kramar är nog det mysigaste som finns. Att få hålla om någon och bara sakita i allt runt omkring. eller bli omhållen. stå någon nära. det är underbart!

Tack för att ni läser!
kramar //Elajas

Nördighet

Vad är egentligen nördigt? Vem är en nörd? måste man ha en jävla massa finnar och gigantiska glasögon för att klassas som nörd? Är att vara nörd något nedvärderande?

Det är några frågor jag tänkte försöka svara på nu.

Jag är en nörd, jag är faktiskt jättenördig, jag spelar tv-spel.. läser manga och kollar på anime, jag är datorintresserad. Kan jag bli mer nördig? inte vet jag, men nörd är jag.
Här om dan sa min kompis att hon ville bli lika nördig som mig. jag skrattar till lite och säger att de tär medfött. men är det verkligen så? Var jag nörd när jag föddes?

Nörd, finns det någon riktigt bra definition av det ordet?
det finns datornördar, alltså såna som är bra på datorer. Men hur klassar man de som nördar? Min bild av en nörd är inte hundratals finnar och stora glasögon, jag ser lika mycket nördighet i någon med märkeskläder som har samma intresse för datorer.

Som ja gsa är ajg själv nörd, men ändå tillåter jag mig inte se ut som skit.
Jag kanske inte ta rmit utseende i första hand, men en del bryr jag mig i alla fall. Är jag ändå nörd?
I mina ögon är jag. en nörd har inget med utseendet att göra, nördig tror ajg man är när man är riktigt insatt i något. När man har något intresse som man verkligen brinner för. T ex ser jag nördighet i adde som tränar jättemycket. Vi har författarnörden Madde,  Vi har min bror datornörden. och Julia, vi kan väl se dig som nörd också eftersom du fortfarande har två av mina tre narutoböcker hos dig.
Egentligen har vi väl alla lite nördighet i oss.

Men jag då, vad är jag för nörd? eller är jag bara nörd? jag ahr flera intressen jag brinner för och älskar. och jag ser mig som nörd, men jag vet inte riktigt vilken typ jag passar in i. Men de tgör inget, jag kan kalla mig nörd, ni får välja själva vilken typ av nörd ni är. Jag är nörd, oc de tstår jag för eftersom jag själv inte ser något nervärderande med ordet nörd.

Lovade min Vän att sätt ain en kontaktannons åt henne när jag ändå skrev om nördighet.
Liten prinsessa i göteborg söker en nörd med lockigt mörkt hår och ögonbryn.
Stämemr beskrivningen in på dig? läs:
refuserad.blogg.se
och Kontakta Madde!

Det va rallt för ikväll! imorrn skriver jag om det mysigaste som finns.
Hälsningar nörden själv, Elajas

Morgonstund har guld....

På grund av min usla morgon tänker jag inte skriva det ämne som det var tänkt idag. jag tänker skriva om morgonen.

Morgonstund har guld i mun har man sagt sedan urminnes tider, men stämemr detta verkligen?
Självklart inte, jag HATAR morgonen.
När väckarklockan ringer så är dagen förstörd. och man kan inte göra något åt det.
Dags att kliva upp. man ramlar ur sängen och släpar sig tillbadrummet bara för att se i badrumsspegeln hur förjävlig man faktiskt ser ut efter att ha rullat ansiktet i kudden i några timmar.
Då måste man självklart göra något åt detta, ORKA! man är ju trött och vill egentligen bara fortsätta knugga ansiktet i kudden. mysa under det varma täcket.  Men inte, då är det dags att göra sig i ordning, bara för att klä på sig varenda klädesplagg man har i gardroben bara för att inte frysa arslet av sig så fort man kliver utanför dörren. Usch för kyla, kan det inte vara varmt när det är snö?

Näör jag går till tåget har jag alltid mp3-spelaren på mig på alldeles för hög volym för jag orkar inte hälsa på folk, jag orkar inte prata med folk.  jag vill bara gå där i min ensamhet och lyssna på hur de skriker i mina öron samtidigt som jag fryser arslet av mig och tänker mig tillbaka till den varma sköna mjuka gosiga underbara sängen.

Morgonstund har guld i mun, MY ASS!! (det jag har frusit av mig vid det här laget.)

I morse var det dessutom ännu värre, strömfel på linjen, "ni måste sitta i den här trånga överfyllda tågvagnen och svettas med alla andra som också tagit på sig alldeles för varma kläder för att klara av kylan hit i en halvtimme medan vi långsamt rullar den sträcka som brukar ta tio minuter." känns det osm de ropar ut i högtalarna. Vad underbart tänker man. Jag kan inte sträcka ut benen, jag är trött, de runt omkring glor på mig för att ljudet i mina öron hörs ut till de också. jag lägger mig med huvudet mot rutan och försöker halvsova. men jag ligger inte i den där mjuka sängen, jag sitter på ett tåg och trängs med massor av främlingar som är lika irriterade som jag för att de kommer sent till jobbet. UNDERBART!

Nej nu ska jag ta och gå och lägga mig i den där mjuka sköna varma underbara sängen bara för att få knugga huvudet i kudden några timmar innan det är dags att genomlida ännu en morgonstund.

Ha det bra!
kramar //Elajas

Vänner

Jag vet att jag inte skriver varje dag, men jag skriver när ja gär på humör för det. Så nu komemr ett nytt inlägg här.

Idag tänkte jag sätta mina vänner under strålkastaren. det är de det här inlägget ska handla om.
Jag har nog ingen brist på vänner, Jag kanske inte har flest, men helt klart bäst.
Jag har vänner som jag har jättekul med när jag är glad, och som dessutom finns där när jag har det jobbigt.

Läs bara kommentarerna på inlägget om drömklassen, där har vi några som faktiskt ställer upp för mig när ajg ahr det tufft. Vissa vänner har funnits för mig längre och vissa är hyffsat nya, men ni betyder alla lika mycket. Jag tror inte jag skulle klara mig själv, fattar ni hur tråkigt jag skulle ha.

Självklart finns jag för er som ni finns för mig om ni har det tufft och jobbigt. Det är sånt man har vänner till, samtidigt som de behövs lika mycket när man är glad. Vänner är nog det viktigaste man har i livet. i alla fall för mig.

Jag har vänner som bor nära mig och vänner som bor väldigt långt bort som jag inte träffar så ofta, men ni är alla lika viktiga och jag tycker om er alliopa.

Tack till all mina vänner för att ni finns, och jag hoppas ni fortsätter med det livet ut!

Så kan jag ju alltid länka till några vänners bloggar också.

guitarrist.blogg.se
refuserad.blogg.se
playdough.blogg.se
offson.blogg.se

Det var allt för idag!
kramar //Elajas

ps. Imorrn kommer ett nytt inlägg med ett ganska intressant ämne. Vad det handlar om får ni se då.ds


Äntligen

Äntligen ser man det vita guldet på gatorna. och det ser ut att ha kommit för att stanna :)
förhoppningsvis ganska länge.

igår var det ju sjukt, Gigantiska snöflingor och 2 dm snö överallt. underbart.
förhoppningsvis öppnar då väsjöbacken till veckan så adde får prova sinnya bräda och jag får plocka fram min gamla igen. skanar den lite faktiskt.

När jag gick hem från tåget idag såg ajg en syn man bara älskar, som taget ur ett foto. Mangår på en gångväg (om någon som läser är från kyrkbyn vet ni att det är den där långa från tåget hem till mig).
Det är mörk ute och det syns inte att det snöar mer än under gatlyktorna.
Jag önskade verkligen att jag hade en kamera just då, det gör jag ofta.

Den här helgen har varit mys :) först filmnatt med vänner hos Adde. vi såg Saw 1, 2, 3, Grind och American Pie the wedding.
Udag har jag och Adde varit i täbban och han har köpt snowboardgrejer.
Nu är helgen snart slut och jag ska väl sova om inte allt för lnåg stund.

Ha det fint!
//Elajas

Drömklassen

Min klass är verkligen härlig. Jag stormtrivs i skolan, men finns verkligen drömklassen?

Självklart inte eftersom jag då inte skulle behöva skriva ett inlägg.
I alla klasser finns det någon som har något emot mig, och denna är inget undantag. Jag trodde verkligen att jag äntligen skulle få slippa massa skit nu. Men men, alla har väl fel.
Eller så är det bara jag som tar allting för seriöst. jag vet inte. hur som helst. så här är det.

Har ni någon gång fått höra att allt ni gör är fel? fått höra "varför gjorde du sådär", med en elak ton i rösten. Ja gör det varje dag, Vi har en person i min klass som inte har sag tnågot trevligt till mig sen vi började där. Jag vet inte varför, men så är det. Alltid när jag går förbi får jag höra en spydig kommentar, och ingen annan bryr sig. vissa skrattar till, så antagligen är det väl kul, och då spelar det väl ingen roll? bara jag som överreagerar. eller?

Idag spelade vi volleyboll på gympan. och jag kan säga att jag var riktigt nära att kasta bollen rakt i ansiktet på honom, och då var det ju ännu roligare eftersom då hade han ju lyckats göra mig arg också. fan vad cool han är. eller nåt.
Det jag är rädd för är att det kommer bli som förut, att jag bara smlar in allting och sen smäller det. Jag klarar inte massa bråk i den här klassen också. Jag är trött på sånt.
Ända sen jag började skolan har det varit någon som har något emot mig, och det har alltid slutat med att jag en dag slår tillbaka. i femman blev det smatal med föräldrar och rektorer. I högstadiet med lärare.
Jag vill inte ha samtal här också. jag vill bara inte sitta och förklara så det känns som man bara vill att folk ska tycka synd om en.

Visst, man ska bara ignorera det. det gör jag också. Men när jag till och med gör något snällt mot någon är det tydligen fel.
jag hjälpte Andrea att bära hennes väska för den var tung, och direkt kommer han där bakom, "du är en sån jävla toffel Elias". Kanske inte så farligt men ska man vekrligen få en kommentar för allt man gör?

Men jag ahr fortfarande en drömklass, jag har vänner. Många vänner. Jag känner mig uppskattad i resten av klassen i alla fall. Det måste jag tacka er för. Det är ni som behövs.

Tack till mina vänner som läser och kommenterar!
kramar //Elajas

goodbye my lover!

Det här blir väl antagligen det nördigaste inlägget någonsin, men det får ni stå ut med.

Igår läste jag en avskedsartikel till Nintendo gamecube i Club nintendo magazine. Och visst behöver man ta avsked av en konsoll när det är dags för en ny.
Därför vill jag också skriva ett avsked till min kära gamecube eftersom jag själv har ett Wii nu.

Jag har haft mycket roligt i många timmar med mitt Gamecube, och att bara byta ut den sådär är inte helt enkelt, sånt blir inte enkelt när du är en gamer. Ni som läser de thär har nog inte det problemet, men det har jag för jag är väldigt sentimental. jag kommer fortfarande ihåg när jag och min bror var i Täby centrum och testade Gamecube för första gången. "wooow vilken grafik" och nej, vi tycte självklart att handkontrollen var jättekonstig och N64 kontrollen var bättre eftersom vi var vana vid den.
Nu 4 och ett halvt år senare har jag tränat inför två SM och spelat 100-tals timmar med min gamecube kontroll och den sitter pefekt i handen, men nu är det dags att lämna den, och då också lämna den typen av kontroll helt. Nu går vi in i en ny generation tv-spel och en ny generation kontroller. Wii:s rörelsekänsliga kontroll förändrar Tv-spels världen helt. Det är då man känner igen Nintendo. det företag som fick tv-spels marknaden att stiga. Det företag som fick 61,9 miljoner hushåll i världen att spela tv-spel för ca 20 år sedan. Nu är de tillbaka med något helt nytt och revolutionerande.

Det är alltså ut med det gamla och in med det nya som gäller. Jag behöver inte ens slå på mitt gamcube igen eftersom de spelen går att spela på Wii. Däremot ska den stå i min hylla och påminna mig om de 4 år av spelglädje den gav mig. Precis som min NES fortfarande står kvar. Den har stått där i 12 år nu. Det var med den allt började, Vid 4 års ålder spelade jag mitt första tv-spel. och nu 12 år senare lämnar jag min 3:e konsoll och börjar spela en fjärde.

Nu tänker jag sluta inlägget med att Tacka mitt Gamecube för 4 års vänskap och ge er en video med en hyllning till konsollen. Filmen är gjord i USA och därför är datumen fel, för oss svenskar levde gamecube
3/5-02 till 8/12-06
http://www.youtube.com/watch?v=7V3e2sgCDPY&NR

Jag vet att det här inlägget är det nördigaste man kabn skriva och att de flesta av er läsare inte förstår hur man kan känna sorg för att byta konsoll. Men sån är sanningen och jag är nörd. Det står jag för.

Det var allt för idag
kramar //Elajas

Ett annorlunda scoutmöte

Förlåt att jag inte skre vnåt igår, hade inget att skriva.

idag var det dags för scouter igen. Härligt att träffa mycket vänner.

Det som är så bra med våra möten är att vi gör lite vad vi vill, vi går inte ut i skogen och plockar blommor, för ingen vill gå ut i skogen och blocka blommor.
Vi inledde terminen med tv-spelskväll eftersom jag under lovet lyckats få tag på ett Nintendo Wii.
Vi ställde alltså upp två tv-apparater o scoutlokalen och spelade gamecube på en och Wii på en.
Alla var med och det var ingen kö-bildning och alla såg ut att ha roligt.

Jag hade tänkt att vi skulle spela en turnering.. men så blev de tinte, men ingen verkad eledsen för det. Det är det som är det härliga emd vårt gäng, allt måste inte bli som planerat. Vi hade kul och det var viktigast.

Dessutom blv det ännu trevligare när Helena hade gjort Pannkakor och hade chokladsirap till. Det var riktigt gott :) Tack Helena!

Tror inte det händer så jättemycket i mitt liv just nu, så tipsa mig gärna om nåt kul ämne att skriva om.

Ha det bra!
kramar //Elajas

Svar från ett test

Här är då mina svar från personlighetstestet, Ett vettigare inlägg kommer nog senare ikväll.

Utåtriktad Upplevande Abstrakt Känslostyrd person 

SÅDAN ÄR DU:

Du är mycket intresserad av, vad som pågår i din omgivning. Du gillar att prata med andra (nästan oberoende om vad det handlar om) och att vara med, där "det sker".

Du flyter med strömmen och tar beslut i sista stund - ibland låter du t.o.m. andra personer fatta dina beslut åt dig. Du är en mycket flexibel person, som trivs med fria ramar och lösa avtal.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du lever dig gärna in i andra människors situation och är snabb att stötta andra om de har behov för det. Du värdesätter känslosamhet och tar ofta beslut utifrån dina personliga värderingar.

--------------------------------------------------------------------------------------
Jag tar inte med mätaren eftersom den verkar ha buggat sig och visar andra värden när jag klistrar in den här än den gör på sidan.

Länk till testet:
http://www.zapera.com/survey/demo/personality/

Massor med musik

Jag började ju komma in lite på ämnet musik i mitt förra inlägg, därför tänkte jag utveckla detta lite mer.

Som sagt, musik är allt för mig. Jag lyssnar alltid på musik. men vad är egentligen viktigast? att en låt har en bra text? eller bra musik?.. inget av dom. Jag vill kunna känna något i musiken, det enda som egentligen är viktigt är att den som spela/sjunger talar sanning. Att den uttrycker vad den känner. musik ska vara äkta, inte påtvingat tjafs framtaget i dokusåpor, nej musik är något heligt. Vem osm helst kaninte bli artist, vem som helst kan inte spela i ett band. För att lyckas måste man mena det man för ut till publiken.

jag lyssnar mycket på små band som inte slagit igenom ännu. Ofta är dessa band riktigt bra, Man märker att de inte spelar för pengar, de spelar för att det är deras passion. De älskar att stå på scen, de älskar att sjunga spela.

Jag älskar deppi musik, inte för att jag är deppig, mer för att det är lättare att känna något till sån musik, Musikerna uttrycker si ofta väldigt starkt i deppig musik, så kallad EMO-musik. Antingen skriker dom ut vad de känne roch tycker, och jag älskar att skrika med dom, även fast det inte låter bra och jag tappar rösten.
eller så sjunger de lungt med kraftiga instument i bakgrunden. Det är riktgit maffigt.

Alltså, för mig är känslan i musiken viktigast. En bra sångröst eller snabba fingrar på en gitarr är också härligt, men man måste mena det man förmedlar. annars blir det falskt.

Det var allt för idag
//Elajas

Det bästa om jag vet...

Dagens inlägg kommer tidigt eftersom jag är på skrivhumör nu.

Jag lyssnade precis på Thåströms Stjärnan som är din och tänkte att det måste nog vara den finaste låten som någonsin gjorts. jag älskar den.

"Jag önskar dig allt vackert, för du é.. Det bästa som jag vet" en underbar textrad. den säger så mycket.. klart och tydligt. du är det bästa som jag vet.
Varför är inte verkligheten lika enkel? varför kan man inte bara säga till någon att du är det bästa jag vet. så skulle allt bli bra? kan inte livet bara vara en låt helt enkelt så man får sjunga att någon är det bästa man vet utan att det skulle kännas idiotiskt.
För det vill jag, Jag vill säga att du är det bästa som jag vet.

Så är det alltid med musik. allt blir mycket enklare än i verkliga livet. du bestämmer helt själv hur du vill må av musiken och kan välja låt därefter. men hur ska jag må egentligen? på riktigt? det vet jag faktiskt inte just nu. därför lyssnar jag på musik, då får jag må precis hur jag vill. snart ska jag sova också, men det vill jag egentligen inte. Jag vill sitta uppe och tänka ett tag till. lyssna på musik, känna musiken och älska musiken.
För det är musik jag älskar. Musik är det bästa jag vet, och det kan jag säga rakt ut utan att skämmas.

Ha det bra mina vänner!
Gonatt  //Elajas

Snö!

Eftersom det vita guldet är påvä bort igen måste jag passa på att skriva ett inlägg om den. Även fats jag kanske hellre skulle vilja klaga på mina v'rkande tänder och irriterande gummisnoddar.

i alla fall, nu till dagens ämne. Snö! det vita guldet eller den där äckliga vita sörjan som man blir blött av? det bestämmer du själv. Själv håller jag mig till det positiva alternatiet.

snö kan användas till så mycket. du kan krama bollar av det och kasta på dina vänner, eller helt enkelt trycka upp det i ansiktet på dem utan att det räknas som våld eller misshandel. Vintern är alltså tiden då man kan ta ut hämnd för allt som hänt under året.
Snö kan däremot användas till annat än hämnd också. man kan t ex ta en tur till närmaste pulkabacke. pulka är verkligen något för alla åldrar. det går inte att tröttna på.
eller så kanske man vill ha lite mer utmaning och utmanar de större backarna på Skidor, snowboard eller blades. eller varför inte telemark.
För de lite lugnare personerna finns också aktiviteter att utföra ute i snön. Bygg en snögrotta eller gör en ängel. Eller ta en skön promenad och se hur snön glittrar omkring dig.

Som ni ser älskar jag snön. men jag gillar de lite vildare äventyren mer. åka ut till väsjöbacken en kvälll bara för att åka lite bräda. träna på att hoppa. ramla och få blåmärken och sen hem och dricka varm choklad. Vintern är helt klart mysigaste årstiden. först kan man vara ute i kylan och sen är det bara att gå in, värma choklad och sen sätta sig under en filt och mysa. mums! som offi brukar säga.

Vart har nu vintern tagit vägen då? vi hade ju en rejäl snöstorm redan i November, men efter det har det varit grönt gräs och regn. För några dagar sen kom det vita guldet, men det förvandlades snabbt till brunt och blött och slaskigt. vad hände med den riktiga vintern? ska jag var ärlig saknar jag den. jag vill inte att sommarn ska komma nu. jag vill inte att värmen kommer, jag vill att den riktiga vintern bryter ut, jag vill ha snöstorm och glittriga träd. inte regn och gröna gräsmattor.

Det var allt för idag.
ha det fint mina vänner!
//Elajas

FASA!

Jag hade tänkt skriva ertt kul inlägg om att snön hade kommit. .för ajg var verkligen glad idag.
men tyvärr så lyckades min tandläkare förstöra all lycka. på typ en halvtimme.

Ända sen jag fick tandställning har min stora mardröm varit att jag skulle få såna där fula gummisnoddar som sitter från överkäken ner till underkäken. och varför skulle jag ha nån tur här i livet?
Nu har jag två stycken stora vita gummisnoddar i käften som syns varje gång jag ler, pratar, gäspar eller bara när jag gör en min..
jättevackert, inte. kändes som om alla glodde på min kät hela vägen hem från stan och tandläkarn. För första gången i mitt liv skäms jag faktiskt över min tandställning.
dessutom kan dom ju inte bara sitta där.. jag ska ta ut dom när jag äter o sätta in dom efter det. Jag ska byta varje morgon och kväll. kan det inte få vara lite enkelt nån gång?
jaja.. jag får väl stå ut i 8 veckor.. (ÅTTA VECKOR!!!) jaja.. om 10 veckor bli  jag av med rälsen helt. woho!

ha det bra ni där ute!
kramar //Elajas

Skolstart

Javisst, idag började skolan igen. En förmiddag med mediekunskap och sen film på svenskan på eftermiddagen.

Jättekul att vi på första lektionen börjar få uppgifter och ska fundera massor, man är ju trött efter lov ju!
dessutom läxa också. Får ta tag i den snart.
som sagt så såg vi film på Svenskan. Along came a spider hette den. Riktigt bra film faktiskt. Nästa lektion blir det till att skriva recension.. ORKA!
Varför leder alltid någon upgift i skolan till en annan? kan man inte bara se en film för att det är kul, utan att analysera den och skriva recensioner och grejer?.
jaja.. sånt är väl livet..

Nu känns det inte som jag har något mer att skriva. Tack ni som redan har börjat läsa min blogg. fortsätt med det. kom gärna på nåt kul ämne jag kan skriva om. kanske kan skriva nåt som är lite mer intressant än en trist skoldag.

Avslutar dagen med att länka till några andra läsvärda bloggar.

http://refuserad.blogg.se
http://offson.blogg.se

Ha det fint mina vänner!
kramar //Elajas

Här är jag!

Nu har jag skaffat mig ett eget hål här på internet, Men vad ska jag ha det till egentligen? vad ska ajg skriva här?
Jag kan ju alltid börja med en presentation av mig själv så ni vet vem som skriver.

Jag är döpt till Elias, men vad du kallar mig bestämmer du själv. Vissa säger Elajas, Eskil, Elmo eller vad man nu kan vrida Elias till. testa själv, det kan få ganska kul resultat. jag bryr mig inte så mycket, brukar svara på allt som ropas ändå. Annars funkar Elias bra att säga också.
hur gammal är jag då? det växlar men just nu är jag 16. Fyller år 12 Februari så snart är det dags att fylla år :D..
Jag är 182 cm lång och väger väl mellan 65 och 70 nånstans. mitt hår är svart (färgat) och räcker väl ner till nacken ungefär.  Jag har blå ögon och tandställning (några månader till).

Nu vet ni lite tråkiga saker som faktiskt inte säger så mycket om vem jag är, därför går vi nu in på intressen och fritid.
Det finns mycket jag gillar, men något som slår det mesta är musik. Jag har alltid musk i öronen, antingen på datorn eller mp3-spelaren eller på konsert. det är underbart :D. vad lyssnar jag på då?, det blir mest sånt som folk brukar kalla EMO-musik, men jag har inte riktigt förstått mig på det begreppet så jag säger väl att jag lyssnar på i princip allt som smäller och låter. Jag spelar också ytterst lite gitarr själv, och sjunger när jag är ensam.
tillbaka till min fritid:
jag spelar mycket tv-spel, nintndo såklart. det har ajg gjort sen jag fick mitt NES när jag var 4 år. det ahr blivit en del av mitt liv och ni får kalla mig nörd hur mycket ni vill, men jag står för det. har även ställt upp i nintendo-SM två gånger.
På vintern(om det nu finns någon vinter längre) åker jag snowboard, är inte så jättebra, men jag klarar och åka och lär mig att hoppa, så jag klarar mig ner för backen iaf.
Mycket tid spenderar jag också här framför datorn och fixar i photoshop eller bra surfar runt. säg gärna hej om ni hittar mig någonstans, går oftast namnet Elajas.

Jag älskar också att fota, har ingen bra kamera för tillfället men sparar till en Pentax K10D. Det säger kanske inte så jättemycket men så är det. i skolan läser jag IT-media och ska bli fotograf när jag blir stor.

hmm.. undra om ni inte vet allt om mig nu. undrar ni över något är det bara att fråga.
Juste glömde en sak. Jag är scout också. jag älskar att åka på läger och träffa nya vänner :D, vilket är det du gör i scouterna, inte står med föstoringsglas och kollar på blommor som mångar tror.

sådär, det var nog allt. kommentera gärna så avslutar jag med lite sidor som ni kan ta en titt på.

http://www.myspace.com/e1ajas
http://elajas.deviantart.com